Dzejas diena Stabulnieku bibliotēkā

Skaistā 11. septembra pēcpusdienā Galēnu pamatskolas 8.-9. klašu skolēni devās uz Stabulnieku pagasta bibliotēku uz Dzejas dienu pasākumu. 

Mūs laipni uzņēma viesmīlīgā bibliotekāre Anita Betlere. Klausījāmies pasākuma vadītājas Natālijas Balodes interesanto stāstījumu par mūsu novadnieku, izcilu personību profesoru Antonu Skuteli. Bijām pārsteigti par šī cilvēka daudzveidīgajām interesēm. Kaut gan viņa profesionalā dzīve saistīta ar medicīnu, farmāciju, A.Skutelis ļoti interesējas par vēsturi, norisēm politikā, sabiedrībā, un, protams, dzeju. Interesanti, ka daudz ko dzīvē nosaka nejaušība- medicīnas studijas, dzejas un atmiņu rakstīšana. Pasākumā guvām daudz noderīgu atziņu dzīvei.

Pasākuma otrajā daļā darbojāmies radoši. Bibliotekāre Anita bija izrakstījusi teikumus no A.Skuteļa grāmatām, un mēs mēģinājām radīt dzejoļus. Savukārt Sakidrīte Grigale ierādīja savdabīgu mākslas darbu tehniku- bareljefu veidošanu ģipsī. Tā rezultātā tapa botāniskie bareljefi kā ilustrācijas Antona Skuteļa dzejoļiem, kuru moto “Dabas grāmatā ir daudz ko lasīt”.

Bibliotekāre bija parūpējusies arī par atbilstošu tējas galda noformējumu.

Paldies Stabulnieku pagasta bibliotekārei Anitai par jauko uzņemšanu, paldies Natālijai Balodei par aizrautīgo stāstījumu un dzejas lasīšanu, paldies Skaidrītei Grigalei par radošo darbošanos, paldies Valentīnai Mičulei par garšīgo tēju!

8.klases skolēni

Atbildēt